Međunarodni Bean festival 9. septembra na Salašu 137 u Čeneju

0

Udruženje građana Ekocentar Vodomar 05 nastavlja svoju misiju koja ima za cilj promociju jednog od najomiljenijih jela u Srbiji –pasulja. Tim povodom pozivamo sve zainteresovane na 14. međunarodni Bean festival, međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja koje će biti organizovano 9. septembra na Salašu 137 koji se nalazi kod mesta Čenej nadomak Novog Sada.

Raznovrstan i bogat program neće izostati ni ove godine, a pored već prepoznatljivih, ovogodišnji program biće oplemenjen i novim sadržajima. Pored takmičenja u kuvanju pasulja na tradicionalni način, svi koji posete Salaš 137 moći će da uživaju u raznovrsnim ukusima jela od pasulja, ali i ostalim specijalitetima vojvođanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelti, krofne, štrudle, pite i druga slatka i slana jela.

I ove godine poseban akcenat stavlja se na humanitarnu akciju “Pogodi u srce” u okviru koje će svi posetioci moći da doniraju novac u posebno obeležene kutije, za pomoć onome kome je najpotrebija a kome ćete moći donirati i na određeni žiro-račun koji ćemo u narednim danima objaviti. Jedan od pratećih programa koji je uvek zanimljiv posetiocima je i “Salašarska pijaca” na kojoj ćete moći da degustirate ili kupite proizvode domaće hrane, rakije, vina, organske proizvode ili zimnicu.

Ne propustite da se upoznate i sa tradicionalnim načinom pečenja rakije, a moći ćete i da probate vruću rakiju sa kazana. Najveće interesovanje kada je prateći program u pitanju svakako izazivaju “Ravničarske igre” u kojima možete videti ali i oprobati se u bacanju starog bicikla u dalj, navlačenju konopca, brzom prenošenju pasulja… Takođe, bićete u prilici da prođete školu jahanja ili vožnju fijakerom uživajući u idiličnom ambijentu vojvođanskih salaša.

Veliki broj likovnih umetnika iz Vojvodine, Srbije i regiona okupiće se na Salašu 137 u okviru “Likovne kolonije” već u petak, 7. septembra od kada će posetioci salaša imati priliku da uživaju u njihovim likovnim tvorevinama.

Kao i prethodnih godina organizatori su pripremili bogat muzički program, vredne nagrade, specijalne goste i nagradnu igru za posetioce.

Organizatori festivala su Ekocentar Vodomar 05 i Salaš 137, uz podršku sponzora i prijatelja festivala, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Pokrajinskih sekretarijata za poljoprivredu i turizam.

Pored pobednika specijalno će biti nagrađeni najudaljeniji takmičar, najuređeniji štand, najoriginalniji naziv ekipe, najbolji pokušaj i druge utešne nagrade.

Ne propustite 14. izdanje Bean Festivala, pridružite se velikom broju onih koji se svake godine rado vraćaju.

Info i prijave: www.beanfestival.rs

Info telefon : +381(0)63/1797639

Prethodni postDnevnik jednog Hills Up-ovca (II deo)
Sledeći postOtvoren konkurs za nagrade Svetske organizacije za intelektualnu svojinu za 2018.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.