Koje tajne krije novosadsko Novo naselje saznajte kroz tri šetnje

0

Koliko dobro poznajete Novi Sad? Volite li da pešačite? Udruženje Novo kulturno naselje nudi vam pešačke ture za bolje upoznavanje sa Novim naseljem.

Šetnje organizuje Novo kulturno naselje, a u okviru projekta „Šetnje kroz nasleđe” koji je pokrenula fondacija „Novi Sad 2021 ‒ Evropska prestonica kulture“. Prva šetnja pod nazivom „Prvo Ćumez, onda Paradajz” održaće se 25. maja u 17 časova, a okupljanje je na livadi preko puta škole „Milan Petrović”, na prostoru budućeg Kulturnog centra (Bate Brkića 34).

U periodu od 25. maja do 8. juna realizovaćemo naš novi projekat Novo kulturno nasleĐe. U pitanju su tri šetnje po Novom naselju koje za cilj imaju da prikažu priče i iz našeg komšiluka, ali i da podstaknu građane Novog Sada da se uključe u diskusiju i daju svoju viziju Novog naselja. Na svakoj turi pokušaćemo da damo odgovore na pitanja kako se Novo naselje razvijalo urbanistički i kulturno, koja su to popularna mesta okupljanja, kako je izgledalo odrastanje u ovom delu grada za uspešne sportiste, a kako za muzičare, kako vidimo Novo naselje u budućnosti, i još mnogo toga. Na svakoj turi imaćemo više govornika koje sigurno znate, iz prolaza ili sa TV-a, zato nas pratite i pridužite šetnji kroz nasleđe Novog naselja, objašnjavaju organizatori.

Nije potrebna nikakva prijava, samo siđite i saznajte više o svom kraju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.