InterFest- Međunarodni festival vina tradicionalno u junu na Trgu slobode u Novom Sadu

Interfest  je međunarodni festival vina koji promoviše vino i vinsku kulturu, sa posebnim akcentom na vojvođanskim i fruškogorskim vinima, kao i Novosadskom vinskom putu. Svake godine Trg slobode u Novom Sadu u junu postaje epicentar za sve hedoniste. Tri dana protekne jako brzo uz odličnu muziku i kvalitetna vina. Stvaraju se velike gužve jer ovo je tradicionalna manifestacija koju Novosađani izuzetno vole.

Od same ideje 2003. godine, kada je moderna vinska scena Srbije bila tek u povoju, organizatori su odlučili da ovaj festival bude međunarodnog karaktera i da od početka domaća vina stave na scenu sa vinima regiona i sveta. Tokom godina, Interfest je prerastao u značajnu privredno-turističku manifestaciju i postao jedan od omiljenih događaja za novosadsku publiku, ali i mnogobrojne turiste koji ga već godinama posećuju. Dugogodišnja tradicija i kvalitet samog festivala doprineo je podizanju vinske kulture u našoj zemlji, ali i turističkoj vidljivosti Novog Sada i Vojvodine na mapi Evrope.

Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company

Na festivalu učestvuje više od 100 izlagača, kao i preko 500 različitih vinskih etiketa, kako prepoznatljivih i oprobanih, tako i novih izdanja. Tradicionalno, ovaj festival promoviše porodične vinarije koje neguju pečat podneblja i vinograda svoje regije, ali i vinarije koje su kroz ovo vreme uspele da izrastu u velika i prepoznatljiva imena na srpskoj i evropskoj sceni. Pored vina, predstavljaju se i destilerije iz Srbije, kao i proizvođači drugih žestokih pića i likera. Kvalitetna pića, prate ukusni zalogaji, pre svega različiti sirevi, suhomesnati proizvodi, ali i poznati vojvođanski kolači i peciva.

Radno vreme festivala je od 18.00 do 24.00 časa, ulaz je slobodan, a čaše i vaučeri za degustaciju prodaju se na kapiji na ulazu u festivalsku zonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here