Dodeljene plakete prijateljima i partnerima 53. Bitefa

0

U četvrtak 3. oktobra, četvrtu godinu za redom Bitef je dodelio plakete i izrazio zahvalnost svojim prijateljima i partnerima koji su omogućili realizaciju festivala, na jedinstvenom druženju After Work Party u toploj atmosferi prijatelja festivala Mezestoran Dvorište. Ovo je jedinstvena prilika da se okupi pozorišna porodica, da se medju sobom upoznaju oni koji su okupljeni oko iste misije, a to je da Beograd svakog septembra bude prestonica svetskog pozorišta i umetnosti. U toploj atmosferi predstavnici Bitefovih partnera i Bitefim tim osvrnuli su se na zajednički uspeh 53. Bitefa, sumirali utiske i pripremali planove za 54. Bitef u septemberu 2020.

Goste je pozdravila Anđelka Janković, direktorka marketinga rekavši da joj je drago da je većina prisutnih zvanica sa nama na istom mestu, svečanoj dodeli plaketa, već jako dugo i da je srećna što su među njima i oni sa kojima je Bitef ove godine počeo ljubav iz početka, kao i oni sa kojima se nada da će Bitef tek početi ljubav iz početka. Zahvalila se svima što dele ljubav prema i sa Bitefom poželevši da ta ljubav traje još mnogo godina!

Zvanice je pozdravio i direktor Bitefa Miloš Latinović, zahvalivši im se što su se odazvali pozivu da budu deo Bitef porodice rečima: Mnogo vam hvala što ovu vatru da je umetnost najvažnija i najlepša obaveza, koju Bitef nosi i pokušava da raširi po regionu i šire,  podržavate i zajedno sa nama krčite te puteve, jer tako je mnogo jednostavnije i mnogo prijatnije. Lično, nikoga od vas ne doživljavam kao sponzora, zato što vas već dovoljno dugo znam, dovoljno smo zajedno i dovoljno imamo zajedničkih tačaka na kojima se prepoznajemo i vidimo da smo u stvari u istoj misiji. Vi ste moji prijatelji, prijatelji Bitefa i nadam se da ćete to dugo biti.

Među prisutnim zvanicama bio je i gospodin Srđan Šaper, osnivač i vlasnik I&F Grupe koja je i ove godine podržala festival, a čija je kreativna agencija McCann Beograd od ove godine zadužena i za vizuelni identitet festivala. U okviru ove priče Počnimo ljubav iz početka, naša ljubav traje već četiri godine. I verujem da će trajati još dugo, imajuči u vidu šta Bitef znači za ovaj grad, rekao je gostima Srđan Šaper.

Među prisutnim zvanicama bili su Srđan Šaper, I&F Grupa, Milan Antonijević, Fondacija za otvoreno društvo, Suzana Đorić, Hemofarm fondacija, Marija Veljanovska, TV5Monde, Mirjana Lafata, Ambasada Švajcarske u Beogradu, Miroslava Gaćeša i Aleksandra Gregović, Deloitte, Marija Vujinović, TeleGroup, kao i predstavnici partnera kojima su dodeljene plakete Carnex, Bel Medic, Pica Fabrika, sladoled Kuglica, Toplički vinogradi, portal Seecult i mnogi drugi.

Plaketu je primio i prisutnima se obratio Mirko Butulija vlasnik Mezestoran Dvorište i domaćin večeri uz Bitef izrazivši zadovoljstvo da se ovaj događaj odvija baš u njihovom restoranu u društvu pomno odabranih zvanica osvešćenih o važnosti kulture i pozorišne umetnosti, kao neophodno hrane za naše društvo.

Nakon dodele plaketa zvanice su nastavile druženje uz koktel koji je pripremio Mezestoran Dvorište i u neformalnoj atmosferi nastavljeno je sumiranje utisaka i pravljenje planova na 54. Bitef koji će biti održan u septembru 2020. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.