Defile na Mišeluku za završetak moto sezone

0

Moto unija Srbije u subotu 21. septembra u Novom Sadu tradicionalno organizuje zatvaranje moto sezone u Srbiji. Okupljanje je zakazano za 14 časova na Mišeluku, a sat kasnije kreće defile novosadskim ulicama. Čuveni dvotočkaši i predstavnici bajkerske subkulture će defilovati novosadskim ulicama do Novosadskog sajma gde će posetiti Auto moto berzu. Vožnja se završava na Novosadskom sajmu u Hali 2 i Master hali, gde će biti organizovan koncerti rokenrol muzike.

Višegodišnja tradicija defilea kroz grad i rad na podizanju svesti o bezbednoj vožnji i motociklizmu kao subkulturi rezultovala je podizanjem manifestacije na viši nivo, u pogledu produkcije i programskog sadržaja:

Ove godine nastupiće prijatelji Moto Unije, bend Usamljeni jahači, kao i Azra tribute bend Krvava Meri. Ozvučenje i rasveta će biti na znatno ozbiljnijem nivou nego ranijih godina, a ulaz na koncert je slobodan i svi su dobrodošli.

Motociklizam potencijalno može imati za turizam i privredu Novog Sada, objašnjava Predsednik Moto unija Vojvodine i Srbije Saša Malinović, predsednik Moto unija Vojvodine i Srbije Saša Malinović.

„Prema nekim procenama u našu zemlju na svim graničnim prelazima uđe blizu 300.000 motocikala, dok gotovo dve trećine od tog broja prođe autoputem pored Novog Sada. Nažalost, mali broj zaista i svrati u grad. Smatramo da je moguće iskoristiti ovaj ogromni turistički potencijal, naročito ako uzmemo u obzir da Novi Sad u poslednjih nekoliko godina izrasta u centar „bajkerske“ subkulture u regionu. Potrebno je ponuditi interesantan sadržaj koji će naš grad pozicionirati na evropsku mapu, i na tome uz podršku Grada uspešno radimo,“ dodaje Malinović.

Očekuje se da na defileu bude premašen prošlogodišnji rekord od 880 motora, a za to je potrebano da svi ljubitelji motocikala dođu na Mišeluk, nezavisno od toga da li su članovi nekog kluba ili ne, odnosno koje su kubikaže njihovi dvotočkaši. Čuveni „bajkerski pasulj“ je i ovoga puta deo kolorita, a osveženje na šankovima će biti dostupno po popularnim cenama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.