Dan sigurnijeg interneta-konkurs i kviz za decu i mlade

Nizom aktivnosti, Fondacija Tijana Jurić obeležiće 6. februar – Dan sigurnijeg interneta, s ciljem da tog dana učenici osnovnih i srednjih škola, kao i odrasla populacija u Srbiji, dobiju priliku da se informišu o bezbednoj upotrebi interneta i novim mehanizmima zaštite.

Sigurno je da ne želimo da se samo tog dana govori o bezbednosti dece na internetu. Mi to radimo cele godine kroz naše edukacije i tribine širom Srbije, ali ovaj dan je prilika da vezanim aktivnostima i na još transparentniji način pozovemo javnost da ovu temu, ujedno i problem sa kojim se deca sve češće suočavaju, stavimo među prioritete. Primetno je da se u poslednje dve godine o digitalnom nasilju i opasnostima na internetu dosta govori, međutim, važno je sve to i usvojiti i primeniti. Na internetu se stvari menjaju velikom brzinom, i zato je važno pratiti edukacije, čitati tekstove koji govore o društvenim mrežama, a u situacijama kada nastane problem, nijedno dete ni roditelj ne treba da trpi. Policija i nevladine organizacije poput naše, uvek će saslušati problem i uputiti ih na rešenje, kaže osnivač fondacije, Igor Jurić.

U okviru Dana sigurnijeg interneta Fondacija će nagraditi učenike sa najboljim vizuelnim idejama, a zatim i one koji u kvizu pokažu najbolje znanje o internetu, a u večernjim satima Fondacija će organizovati panel diskusiju na kojoj će govoriti edukatori i stručnjaci u oblasti bezbednog interneta. Panel diskusija biće dostupna svima u Srbiji i moći će da se prati putem live stream-a na portalu Telegraf koji je ovogodišnji medijski partner Dana sigurnijeg interneta.

Više o pravilima konkursa i kviza pročitajte OVDE.

Izvor: www.tijana.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here