Dan sigurnijeg interneta-konkurs i kviz za decu i mlade

0

Nizom aktivnosti, Fondacija Tijana Jurić obeležiće 6. februar – Dan sigurnijeg interneta, s ciljem da tog dana učenici osnovnih i srednjih škola, kao i odrasla populacija u Srbiji, dobiju priliku da se informišu o bezbednoj upotrebi interneta i novim mehanizmima zaštite.

Sigurno je da ne želimo da se samo tog dana govori o bezbednosti dece na internetu. Mi to radimo cele godine kroz naše edukacije i tribine širom Srbije, ali ovaj dan je prilika da vezanim aktivnostima i na još transparentniji način pozovemo javnost da ovu temu, ujedno i problem sa kojim se deca sve češće suočavaju, stavimo među prioritete. Primetno je da se u poslednje dve godine o digitalnom nasilju i opasnostima na internetu dosta govori, međutim, važno je sve to i usvojiti i primeniti. Na internetu se stvari menjaju velikom brzinom, i zato je važno pratiti edukacije, čitati tekstove koji govore o društvenim mrežama, a u situacijama kada nastane problem, nijedno dete ni roditelj ne treba da trpi. Policija i nevladine organizacije poput naše, uvek će saslušati problem i uputiti ih na rešenje, kaže osnivač fondacije, Igor Jurić.

U okviru Dana sigurnijeg interneta Fondacija će nagraditi učenike sa najboljim vizuelnim idejama, a zatim i one koji u kvizu pokažu najbolje znanje o internetu, a u večernjim satima Fondacija će organizovati panel diskusiju na kojoj će govoriti edukatori i stručnjaci u oblasti bezbednog interneta. Panel diskusija biće dostupna svima u Srbiji i moći će da se prati putem live stream-a na portalu Telegraf koji je ovogodišnji medijski partner Dana sigurnijeg interneta.

Više o pravilima konkursa i kviza pročitajte OVDE.

Izvor: www.tijana.rs

Prethodni postTri audicije ove subote u Dečijem kulturnom centru
Sledeći postBesplatni online kursevi na klik od vas

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.