Bajaga i Instruktori snimaju novi album

Prethodni studijski album, „Daljina, dim i prašina“, grupa je objavila 2012. Ovo izdanje mnogi ocenjuju kao najuspešnije kad je u pitanju diskografija benda u poslednjih dvadesetak godina.

0

Bend Bajaga i Instruktori je u poslednje vreme koncertno manje aktivan, ali će razlog za to, svakako, obradovati njihove fanove svih generacija. Momčilo Bajagić otkriva da – grupa sprema novi album!

„Izaći će najkasnije do kraja godine, možda i na jesen. U planu je, da pre toga, objavimo singl. Već smo uradili sedam demo snimaka. Album bi, ako sve bude OK, trebalo da počnemo da snimamo do kraja marta“, uz osmeh najavljuje Bajaga.

Sudeći po njegovim rečima, bend će na proleće početi da kombinuje rad na novom izdanju sa koncertima:

“Krenućemo da sviramo, nadam se, od početka maja. Nastupaćemo, kao i uvek, po svim velikim gradovima u regionu, a naravno i po svetu” – dodaje Bajaga.

Prethodni studijski album, „Daljina, dim i prašina“, grupa je objavila 2012. Ovo izdanje mnogi ocenjuju kao najuspešnije kad je u pitanju diskografija benda u poslednjih dvadesetak godina. Najveći trag je ostavila raskošna balada „Ako treba da je kraj“, i dan danas nezaobilazna u koncertnom repertoaru, zatim zatvarajuća „Još jednom“, najduža pesma u opusu grupe, kao i  „Vreme“, naslovna „Daljina, dim i prašina“…

Foto: Aleksandar Zec

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.