7 fatalnih grešaka u šminkanju: Zbog ovoga izgledate jeftino!

0
Foto: pixabay

Šminkanje je svakodnevna rutina najvećeg broja žena, ponekad oružje za zavođenje, a nekada način da sebi podignemo samopouzdanje…

Ako je verovati studijama, prosečna žena 335 sati godišnje provede brinući o svom izgledu. S obzirom na to koliko vremena (i novca) trošimo na šminku, ne možemo da dozvolimo da rezultat ne bude savršen!

Zato vam predstavljamo sedam najčešćih grešaka u šminkanju zbog kojih ne izgledate lepo, već jeftino!

1. Podloga

Ako ne izaberete dobar tečni puder ili prajmer, odnosno ako ne odgovara vašem tenu i vašem tipu kože, istaći će vam sve linije na licu, čak i one jedva vidljive, i izgledaćete i deset godina starije. Takođe, ne dozvolite da se boja podloge razlikuje od vašeg tena više od jedne nijanse – videće se ružna razlika u boji između lica i vrata, lica i ruke, lica i ušiju… Tražite sve dok ne pronađete savršenu podlogu!

2. Rumenilo

Malo boje na obrazima daće svežinu vašem licu i odmah vas podmladiti i ulepšati. Ali, samo ako izaberete pravu. Zapamtite, na bledo lice nikako ne idu zlatne nijanse rumenila, već isključivo ružičaste, kao što na tamniji ten ne ide roze, već zlatno.

3. Sjaj i šljokice

Ovaj prelepi ali riskantni detalj zaslužuje posebnu pažnju. Previše sjaja ili šljokice na pogrešnom mestu mogu da vas učine mnogo starijom. Ako ne možete da odolite štrasu, neka to bude diskretno svetlucanje na neutralnim senkama i nežnim nijansama sjajeva za usne.

4. Obrve

Već duže vreme su u trendu “debele” obrve, ali neverovatno je koliko lako pogrešiti prilikom iscrtavanja, odnosno odabira boje i oblika obrva, što, nažalost, često imamo priliku da vidimo. Pre svega, ne stoje svakome obrve “na isti kalup”; debljinu prilgodite svom licu, a boju svom tenu, očima i kosi.

5. Maskara i ajlajner

Ajlajner ne sme da bude previše “mek”, jer ćete izgledati kao da vam se šminka razlila. Takođe, previše poteza maskarom učiniće da se trepavice slepe, pa nećete izgledati nimalo lepo, već kao da ste prespavali sa šminkom.

6. Olovka za usne

Važi isto pravilo kao za ajlajner – olovka mora biti postojana, kvalitetna i ne sme da se razmazuje, jer ćete savršen oblik usana imati veoma kratko. Nakon prvog gutljaja, nakon što zapalite cigaretu ili ste u prostoru u kojem je malo toplije, loša i meka olovka za usne počeće da se razliva i gubi oblik.

7. Najnoviji trendovi

Kada su u modi upečatljivi, ali riskantni trendovi u šminkanju, kao što su to trenutno tirkizne nijanse senki, morate mnogo da pazite, ako ne želite da izgledate jeftino.  U ovom slučaju važi stara “modna” izreka: Manje je više.

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Izvor: srbijadanas.com

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.